Biografija dr Milisava Nikolića

Dr Milisav Nikolić rođen je 25. aprila 1957. godine u Čačku, Srbija. Zavrsio je Fakultet za fizičko vaspitanje, diplomirao na medicini sporta i doktorirao na Fakultetu za prirodnu medicinu. Profesor je na Institutu za prirodnu medicinu, SAD. Za svoj rad na polju medicine dobio je nagradu "Rudolf Virhof" Evropske akademije nauka (Europäische Akademie der Naturwissenschaften).

Nosilac je crnog pojasa u karateu sedmi dan. Prvi je selektor fudo kan reprezentacije Jugoslavije. Osvajač je evropskog prvenstva i svetskog kupa. Bio je trener nemačke reprezentacije u karateu.

Bio je saradnik sportske akademije Beograd. Objavljivao je više naučnih radova iz medicine sporta. Bio je direktor sportske akademije, istureno odelenje Čačak, kao i direktor sportskig saveza Čačak. Jedan je od osnivača karate kluba Borac iz Čačka i osvajač prve zlatne medalje za klub.

Autor je knjiga "Čudo izlečenja", "Ishrana za sportiste", "Oporavak sportista", "Dodaci u ishrani sportista", "Mentalno zdravlje sportista","Najzdraviji recepti" i Enciklopedija prirodnih lekova.

U periodu od 12 godina vodio je privatnu ordinaciju u Čačku. Radi na lečenju i oporavku sportista najpoznatijih svetskih klubova (Real Madrid, Čelsi London, Benfika Lisabon, Ajaks Amsterdam, Grashoper Cirih i dr).

Najveće rezultate u medicini ostvario je na sledećim poljima:

Neoperativno Izlečenje kičme:
- protruzija diska
- prolaps diska
- ekstruzija diska
- deformiteti

Neoperativno izlečenje sportskih povreda:
- ukršteni ligament kolena
- meniskus
- skočni zglob
- prepona
- teniski lakat
- rame
- šaka
- ravno stopalo
- Ahilova tetiva
- rešavanje koordinacije
- podizanje imuniteta